fr
Blader in onze CATALOGUS ONLINE OFFERTE aanvragen Ontdek onze PROMOTIES
U bent hier : Welkom > Het bedrijf > Filosofie

Normen en waarden van de fabricatie van het textiel tot het personaliseren ervan

Alles begint bij "schoon" textiel ...

Kledingfabrikanten die net dat stapje meer doen hebben bij Aprintex steeds een streepje voor. Zo werken we graag samen met SOLs, die grote inspanningen doet op het vlak van ontwikkeling en ethische behandeling van werknemers in ontwikkelingslanden. Naast streng toekijken op de minimumleeftijd van werknemers, de verbetering van de positie van vrouwen... kortom, naast eerlijke arbeidsomstandigheden algemeen gaan ze nog een stapje verder met hun nieuwe productlijn SOLs fair, het bio katoen waaruit deze T-shirts vervaardigd zijn draagt het Max Havelaar label dat eerlijke prijzen voor de boeren garandeert.

Daarnaast beschikken enkele textielfabrikanten, waaronder het merk B&C over een Oeko-Tex certificaat. De Oeko-Tex Norm 100 houdt in dat het textiel geen gevaarlijke stoffen bevat en dat de gebruikte kleurstoffen aan de normen voldoen. Dankzij de strenge testen werden ongezonde en schadelijke chemicaliƫn en stoffen verbannen. Ook B&C biedt een gamma T-shirts aan uit organisch bio-katoen met Fair Trade stempel, namelijk de Biosfair lijn.

... en wordt ook in de drukkerij volgehouden

Ook in de volgende stappen van het productieproces wordt de klemtoon op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid behouden. Zo trachtten we het afval tot een minimum te beperken, dit ondermeer door het hergebruiken van kartonnen dozen. Daarnaast worden ook alle oplosmiddelen die gebruikt werden bij het bedrukken gerecycleerd in de zeefdrukkerij zelf. En tenslotte beschikt de drukkerij ook over een eigen waterzuiveringstation!